Αποκατάσταση & Αποθεραπεία

Η αποκατάσταση αποτελεί μια από τις βασικότερες ενέργειες μετά από μια ασθένεια ή έναν τραυματισμό, ή ακόμη και μετά από κάποιο χειρουργείο που σχετίζεται με μια ορθοπεδική πάθηση. Περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός συνόλου θεραπειών μέσα από της οποίες ο ασθενής θα ανακτήσει πλήρως την κινητικότητα των μελών του σώματος και θα επανέλθει στην καθημερινότητά του.

Ανάλογα με την ασθένεια ή τον τραυματισμό που προηγήθηκε, θα εξαρτηθεί και η εφαρμογή της ανάλογης μεθόδου αποκατάστασης ή αποθεραπείας. Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας απαρτίζεται από άριστους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων. Ειδικότερα, το άρτια εκπαιδευμένο μας προσωπικό από νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές, είναι σε θέση να αναλάβει την αποκατάσταση ενός ασθενή σε σύντομο χρονικό διάστημα

allaboutcare-athens-chiro-Αποκατάσταση

Ως αποκατάσταση ορίζεται η διαδικασία μέσω της οποίας κάτι που έχει υποστεί ζημιά, επανέρχεται στην προγενέστερη καλή κατάσταση. Στον χώρο της ιατρικής, η αποκατάσταση αφορά ένα σύνολο θεραπειών και μεθόδων μέσω τον οποίο ένας ασθενής που βίωσε κάποιο τραύμα ή μια ασθένεια, ανακτά τις μέχρι πρότινος ικανότητές του. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αποκατάσταση αφορά κινητικά προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν από κάποια κάκωση ή ένα χειρουργείο.

Οι υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε ένα σύνολο περιπτώσεων. Μερικές από αυτές είναι τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια από τις παρακάτω παθήσεις ή τραυματισμούς:

  • Σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Διάφορες αναπηρίες.
  • Παθήσεις του κυκλοφορικού ή αναπνευστικού συστήματος.
  • Κακώσεις από τραυματισμούς ή τροχαία ατυχήματα.
  • Ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ορθοπεδικές ή καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως προαναφέραμε, ανάλογα με την κατάσταση υγείας του ασθενούς, θα εξαρτηθεί και η εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αποκατάσταση περιλαμβάνει την φυσικοθεραπεία και την θεραπευτική άσκηση ή θεραπείες της εναλλακτικής ιατρικής.

Η εταιρεία μας διαθέτει τους καταλληλότερους επαγγελματίες και εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας νοσηλευτικές υπηρεσίες και θεραπείες αποκατάστασης ή αποθεραπείας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για κάθε μία από τις θεραπείες αποκατάστασης που προσφέρουμε.

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί την σημαντικότερη θεραπεία αποκατάστασης μετά από έναν τραυματισμό, ένα ορθοπεδικό χειρουργείο ή για άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με τα οστά. Ειδικότερα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τραυματισμού και κακώσεων από αθλητικές δραστηριότητες ή από ένα ατύχημα, η χειρουργική αντιμετώπιση κρίνεται απαραίτητη.

Μια χειρουργική επέμβαση όμως επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την λειτουργικότητα του ασθενή. Συγκεκριμένα, τις περισσότερες φορές, ο ασθενής δεν πρέπει να κινηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Η κατ’ οίκον υπηρεσίες αποκατάστασης είναι λοιπόν απαραίτητες προκειμένου σταδιακά να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και λειτουργικότητα.

  • Εξάρθρημα ώμου, ρήξη χιαστού ή μηνίσκου.
  • Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως δισκοκήλη, οσφυαλγία κλπ.
  • Αρθρίτιδες.

Η εφαρμογή της κατάλληλης μορφής φυσικοθεραπείας από το άριστα επαγγελματικά καταρτισμένο μας προσωπικό, πέρα από την ταχύτερη ανάρρωση και αποκατάσταση, θα σας εξασφαλίσει σημαντική μείωση του πόνου καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας. Πάντοτε σε διαρκή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό, το προσωπικό μας θα φροντίσει για την εφαρμογή της πλέον αποδοτικής και αποτελεσματικής θεραπείας.

Η θεραπευτική άσκηση αποτελεί μια από τις βασικότερες θεραπείες για την αποκατάσταση και διατήρηση της καλή υγείας μετά από έναν τραυματισμό ή γενικά μια ασθένεια. Η θεραπευτική άσκηση, γνωστή και ως κινησιοθεραπεία, πρόκειται στην ουσία για μια τεχνική αποκατάστασης η οποία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές με την αντίστοιχη ειδικότητα.

Κατά συνέπεια, η κινησιοθεραπεία περιλαμβάνει ένα σύνολο ασκήσεων μέσω των οποίων ο φυσικοθεραπευτής θα βοηθήσει τον ασθενή να επανέλθει κινητικά στην κατάσταση που βρισκόταν πριν την πάθηση ή τον τραυματισμό του. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπευτική άσκηση αποτελεί την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων φυσικοθεραπείας τα οποία εξελίσσονται σε δύο φάσεις.

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι είναι σε θέση να σας προσφέρουν υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες θα συμβάλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και αποκατάσταση ενός ασθενούς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ενότητα Εναλλακτική Ιατρική.

Ο βασικότερος στόχος της εταιρείας μας είναι η εξασφάλιση της βέλτιστης φροντίδας για τους ασθενείς μας. Η παροχή υψηλής ποιότητας και εγγυημένων θεραπειών από το άριστα εκπαιδευμένο μας προσωπικό, αποτελεί και το σημαντικότερο λόγο για να μας επιλέξετε.

Ειδικότερα, οι εξειδικευμένοι μας νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές καθώς και καταξιωμένοι επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της ιατρικής, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ταχεία και ανώδυνη αποκατάσταση μετά από οποιονδήποτε τραυματισμό ή χειρουργείο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Eάν έχετε οποιαδήποτε απορία πάνω στις νοσηλευτικές υπηρεσίες που εφαρμόζουμε κατά τη νοσηλεία κατ’ οίκον, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στα τηλέφωνα της εταιρείας είτε μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας.

Call Now Button