Εναλλακτική Ιατρική – Ολιστικές Θεραπείες

Η εναλλακτική ιατρική αποτελεί ένα ακόμη αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας μας. Σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών θεραπειών που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της υγείας σας, την ταχύτερη ανάρρωση και αποκατάσταση μετά από κάποιον τραυματισμό ή χειρουργείο και γενικά θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας.

allaboutcare-athens-siatchu-Εναλλακτική ιατρική

Η εναλλακτική ιατρική περιλαμβάνει ένα σύνολο θεραπειών. Θεραπείες που διέπονται από την βασική αρχή ότι ο άνθρωπος αποτελεί μια ενότητα σώματος και νου και όχι ένα σύνολο διαφορετικών οργάνων. Με απλά λόγια, ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από ένα σύνολο αλληλένδετων συστημάτων ενέργειας που διατρέχουν ολόκληρο το σώμα.

Η οποιαδήποτε διαταραχή στο συγκεκριμένο σύστημα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων και παθήσεων. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες, ωστόσο η εταιρείας μας έχει επικεντρωθεί σε εκείνες που μπορούν να επιφέρουν εγγυημένα και σημαντικά αποτελέσματα στην υγεία σας.

Ο βελονισμός αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες της εναλλακτικής ιατρικής και μία από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μορφές. Η εφαρμογή του ξεκίνησε από την Κίνα, όμως σύντομα επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο πλανήτη, χάρη φυσικά την αποτελεσματικότητά του σε ένα μεγάλο αριθμό διαταραχών και παθήσεων.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη θεραπεία ισορροπεί και ρυθμίζει το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ προσφέρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση. Επιπροσθέτως, συμβάλει στην μείωση του άγχους και του στρες ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά περισσότερες από 100 διαφορετικές παθήσεις και διαταραχές.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του βελονισμό είναι ότι είναι εντελώς ακίνδυνος και χωρίς παρενέργειες, όταν φυσικά υλοποιείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά είδη βελονισμού που εφαρμόζονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ενώ η επιλογή τους εξαρτάται από το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Όπως προαναφέραμε, ανάλογα με την κατάσταση υγείας του ασθενούς, θα εξαρτηθεί και η εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αποκατάσταση περιλαμβάνει την φυσικοθεραπεία και την θεραπευτική άσκηση ή θεραπείες της εναλλακτικής ιατρικής.

Η εταιρεία μας διαθέτει τους καταλληλότερους επαγγελματίες και εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας νοσηλευτικές υπηρεσίες και θεραπείες αποκατάστασης ή αποθεραπείας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για κάθε μία από τις θεραπείες αποκατάστασης που προσφέρουμε.

Ανάλογα με την πάθηση που αντιμετωπίζει ο ασθενής, τοποθετούνται από 5 έως 15 βελόνες σε ειδικά επιλεγμένα σημεία του σώματος. Η τοποθέτηση είναι τελείως ανώδυνη ενώ το βάθος στο οποίο θα εισχωρήσει η κάθε βελόνα, εξαρτάται από τον σωματότυπο του ασθενούς και τα σημεία που θα τοποθετηθούν. Ο χρόνος που θα παραμείνει η κάθε βελόνα μπορεί επίσης να διαφέρει, ωστόσο σε γενικές γραμμές αυτός είναι 15 με 45 λεπτά.

Ο βελονισμός συμβάλει αποτελεσματικά σε ένα σύνολο παθήσεων. Μερικές από αυτές είναι:

 • Νευρολογικές διαταραχές – νευροπαθήσεις.
 • Οσφυαλγίες, ισχιαλγίες και ραχιαλγίες.
 • Αρθρίτιδες και τενοντίτιδες.
 • Μυϊκοί πόνοι και άλγη.
 • Κεφαλαλγίες και ημικρανίες.
 • Παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος.
 • Δερματικές ή αλλεργικές παθήσεις.
 • Διαταραχές ύπνου, άγχος και καταθλιπτικές συμπεριφορές.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στην εκάστοτε θεραπεία είναι μιας χρήσεως και πλήρως αποστειρωμένες. Επιπροσθέτως, το προσωπικό που θα αναλάβει την όλη διαδικασία διαθέτει όλη την απαραίτητη εξειδίκευση και εμπειρία, ώστε να εξασφαλίσει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Το σιάτσου ή shiatsu αποτελεί μια μέθοδο εναλλακτικής θεραπείας που στοχεύει στην βελτίωση της σωματικής αλλά και ψυχικής ευεξίας. Σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη θεραπεία διαδραματίζει η ανθρώπινη επαφή. Αφού γίνει η διάγνωση των συμπτωμάτων ή των διαταραχών που αντιμετωπίζει ο ασθενής, ο θεραπευτής θα εντοπίσει την αιτία του προβλήματος και θα εστιάσει στα σημεία που θα συμβάλουν στην αντιμετώπισή του.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται με την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος καθώς και με διατάσεις. Άλλωστε, η ονομασία του σιάτσου προέρχεται από την ιαπωνική γλώσσα και σημαίνει «πίεση με τα δάκτυλα».

Η θεραπεία shiatsu έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει τεράστια οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και συγκεκριμένα στην αύξηση της ζωτικότητας, την θεραπεία αρκετών παθήσεων και στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Μερικά από τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την μέθοδο του shiatsu είναι:

 • Ημικρανίες και πονοκέφαλοι.
 • Αδυναμία, κόπωση και αϋπνία.
 • Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες.
 • Παθήσεις του κυκλοφοριακού συστήματος.
 • Ρευματισμοί.
 • Γυναικολογικά προβλήματα.
 • Πρήξιμο ή κρύα άκρα.
 • Άγχος, στρες και συναισθηματική φόρτιση.

Ωστόσο όπως και σε κάθε άλλη μορφή εναλλακτικής θεραπείας, έτσι και στο σιάτσου, βασική προϋπόθεση είναι η εφαρμογή του από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία. Επαγγελματίες σαν αυτούς που συνεργάζεται η εταιρεία μας για όλες τις νοσηλευτικές υπηρεσίες που σας παρέχει, εξασφαλίζοντας εγγυημένα αποτελέσματα σε όλες τις παθήσεις που προαναφέραμε.

Αποτελούν δύο ιδιαίτερα ευεργετικές ολιστικές μεθόδους, οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας και της σωματική ευεξία, στην ηρεμία και χαλάρωση, καθώς και ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων ενός ανθρώπου. Αμφότερες οι θεραπείες είναι ιδανικές για κάποιον που αναρρώνει μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή για κάποιον που προετοιμάζεται για μία.

Δύο δυο ήπιες μέθοδοι της εναλλακτικής ιατρικής που βασίζονται στην ενέργεια που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος και μπορούν να προσφέρουν σημαντική συναισθηματική τόνωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίου που εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο τις αξιοποιούν καθημερινά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βελονισμό, το σιάτσου ή το ρέικι και το σουτράτμα, ή για οποιαδήποτε άλλη θεραπεία που αφορά την εναλλακτική ιατρική, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Call Now Button